top of page
logotipo_accion_2_negro_invertido.jpg

La Plataforma per a la Internacionalització té com a objectiu impulsar l'accés de la producció cultural i creativa de la Comunitat Valenciana als mercats internacionals, a través d'eines com diagnòstics de competitivitat internacional, sessions individualitzades de tutorització o accions de formació i networking. Més informació: www.cultura-internacionalitzacio.com

Newsletter | Maig 2024

String quartet in Oradea_edited_edited.jpg

Novetats

Therapy Session_edited.jpg

CONEIX EL TEU POTENCIAL D'INTERNACIONALITZACIÓ

 

T'agradaria obtindre ràpidament una avaluació de la preparació de la teua empresa per a ingressar als mercats internacionals? La facilitat per a internacionalitzar-se depèn d'una combinació equilibrada de diversos factors: relacionats amb el producte/servicis, situacionals (coneixement de mercats actuals i potencials), organitzatius i de gestió, humans (talent, persones i equips), entre altres.

A continuació, et presentem una manera senzilla d'avaluar la situació de la teua empresa en estos aspectes, perquè pugues tindre una visió general del seu potencial d'internacionalització i determinar possibles àrees de millora segons els canvis que desitges o pugues implementar. Realitza el diagnòstic de competitivitat internacional ací.

Això et pot interessar...

Multisector

Residències (fins al 01/06/2024): 

maumau 2024 Artist-in-Residence Program (August to October) (Turkey)

Més informació...

Multisector

Residències (fins al 09/06/2024): 

A.pass: Collective Research Residency (Belgium)

Més informació...

Multisector

Residències (fins al 15/06/2024): 

SomoS Arts Berlin Residency for Artists, Curators, and Researchers – 2024 (Germany)

Més informació...

Multisector

Residències (fins al 16/06/2024): 

Open Call NARA Noviembre 2024 (Colombia)

Més informació...

Artes Escénicas

Residències (fins al 30/06/2024):

Theatre in Palm: Co-production Residencies for Performing Artists 2024

Més informació...

Multisector

Residències (fins al 02/07/2024):

TOKAS Residency Programs| International Creator Residency Program 2025 (Japan)

Més informació...

Artes visuales

Residències (fins al 15/08/2024):

Your Art Residency in Argentina

Més informació...

Multisector

Convocatòria (fins al 31/08/2024): 

Movilidad PICE 2024

Més informació...

Música

Convocatòria (fins al 04/06/2024): 

Baroque Orchestration X: Baroque Orchestration X-Y-Z Residency for Europe-based Musicians (Belgium)

Més informació...

Multisector

Convocatòria (fins al 14/06/2024): 

UNESCO: International Fund for Cultural Diversity 2024

Més informació...

Multisector

Residències (fins al 15/06/2024): 

Artist Residency in Guatemala

Més informació...

Música

Convocatòria (fins al 24/06/2024): 

LIVEMX: Second Call for Projects from Music Organisations

Més informació...

Multisector

Residències (fins al 30/06/2024):

S+T+ARTS EC(H)O Residency Programme Seeks Artists

Més informació...

Artes visuales

Residències (fins al 10/07/2024): 

Visual Arts Thematic Residency – The System and Other Universes (Canada)

Més informació...

Multisector

Residències (fins al 31/08/2024): 

Residencias PICE 2024

Més informació...

Multisector

Residències (fins al 31/08/2024): 

OPEN CALL – Artist Residency in South of France (Provence & Luberon)

Més informació...

Artes visuales

Residències (fins al 07/06/2024): 

Ey!MAD European Mobility Residency 2025 for European Artists (Spain)

Més informació...

Multisector

Residències (fins al 15/06/2024): 

Vermont Studio Center Open Call for 2025 Residencies (USA)

Més informació...

Multisector

Residències (fins al 16/06/2024): 

AUTUMN 2024 AIR IN RURAL ITALY

Més informació...

Multisector

Residències (fins al 25/06/2024):

International Spring Residency at Pastizal Atlántico (Argentina)

Més informació...

Multisector

Convocatòria (fins al 01/07/2024):

Magic Circles Online Laboratory on Virtual Worlds (Online)

Més informació...

Artes Escénicas

Convocatòria (fins al 31/07/2024): 

Aerowaves: Call for Dance Artists for Aerowaves Twenty25 (Italy)

Més informació...

Multisector

Convocatòria (fins al 31/08/2024): 

Visitantes PICE 2024

Més informació...

Artes visuales

Residències (fins al 20/09/2024): 

L’AiR Arts: Partner Residencies at Atelier 11 Cité Falguière (France)

Més informació...

pexels-francesco-ungaro-669319 (1).jpg

Dona-li una ullada també...

markus-spiske-hbb6GkG6p9M-unsplash_edited.jpg

Agorateka és el portal paneuropeu de l'Oficina  de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO)

Agorateka és tant un portal europeu com una xarxa que té com a objectiu promoure continguts legals en cinc categories: pel·lícules i sèries de televisió, música, llibres electrònics, videojocs i esdeveniments esportius. Actualment, 24 països de la Unió Europea participen en el programa, gràcies al qual es posen a disposició un total de 4.286 llocs web amb ofertes legals.

melyna-valle-dgeFqem7_zE-unsplash_edited.jpg

El nou informe sobre la Directiva de servicis de comunicació audiovisual en països extracomunitaris (AVMS, per les seues sigles en anglés, Audiovisual Media Services Directive) és un nou informe cartogràfic: l'aplicació de la Directiva AVMS en països seleccionats no pertanyents a la UE examina la correspondència entre el marc jurídic d'onze països no pertanyents a la UE amb la Directiva AVMS amb vista a participar en el programa Europa Creativa que finança activitats audiovisuals europees.

pexels-martin-lopez-1117132_edited.jpg

El Ministeri de Cultura ha fet pública l'Estadística  de Cinematografia: Producció, Exhibició, Distribució i Foment corresponent a 2023, operació estadística de periodicitat anual pertanyent al Pla Estadístic Nacional. Segons l'informe, el cinema a Espanya va créixer entorn del 30% en 2023. El nombre total d'espectadors va registrar un increment interanual del 29,7%, fins a aconseguir els 76,7 milions. En paral·lel, la recaptació total va ascendir a 493 milions d'euros, un 34,2% més respecte a l'any anterior. El nombre de pel·lícules exhibides en alguna de les 3.608 sales d'exhibició distribuïdes pel conjunt del territori espanyol va ser de 2.357, de les quals 728 van ser estrenes, un 13,2% més que l'any anterior.

pexels-dids-1367000_edited.jpg

L'Associació Espanyola de Videojocs (AEVI) ha publicat el seu Anuari de 2023 on arreplega les dades més destacades de la indústria a Espanya. Una de les xifres més destacades és la del creixement de les vendes ja que, durant 2023 el sector va registrar una facturació de 2.339 milions d'euros, la qual cosa representa un creixement del 16,3% respecte a l'any anterior. Este augment fa que Espanya se situe com el tercer mercat de la Unió Europea, només precedit per Alemanya i França. Este creixement de la facturació s'atribuïx a l'increment tant de les vendes físiques com en línia, amb augments del 24,85% i del 10,25% respectivament.

jakob-owens-0qLXyEKKPMM-unsplash_edited.jpg

L'Observatori  Audiovisual Europeu ha publicat el seu resum cinematogràfic anual just abans de Cannes. Les dades s'han recopilat amb la col·laboració de EFARN (Xarxa d'Investigació de l'Agència Cinematogràfica Europea) i el suport de UNIC i Comscore.

possessed-photography-U3sOwViXhkY-unsplash_edited.jpg

Algo-Rhythms: Exporting EU MUSIC to Latin American markets using Artificial Intelligence & Smart Data to improve Digital Music Marketing és un projecte beneficiari de la convocatòria de Projectes de Cooperació Europea 2022, coordinat per Melboss Music, amb la participació d'altres socis europeus d'Estònia, Irlanda i Portugal. El projecte, a través de la Intel·ligència Artificial i el màrqueting digital, proposa desenvolupar solucions pilot i impulsar activitats que contribuïsquen a incrementar la mobilitat de professionals de la música, d'artistes i els seus treballs en mercats estratègics com Llatinoamèrica, on les indústries culturals europees tens dificultats per a entrar.

yvette-de-wit-NYrVisodQ2M-unsplash_edited.jpg

El Center for Music Ecosystems és una organització mundial de recerca i desenvolupament l'objectiu de la qual és comprendre, fer avançar i enriquir els ecosistemes musicals i augmentar el seu paper i impacte en el desenvolupament econòmic i social de les comunitats. La seua missió és capacitar els líders de tot el món perquè prenguen les millors decisions possibles en suport dels seus ecosistemes musicals. Els ecosistemes musicals són les condicions que fan possible que la música prospere en les comunitats i l'estudi de les repercussions d'estes condicions, tant positives com negatives.

pexels-javon-swaby-3314328_edited.jpg

El Banc Interamericà de Desenvolupament (BID) oferix un curs gratuït d'Emprenedoria Creativa en el qual reconeixeràs les principals característiques dels emprenedors creatius, els seus majors desafiaments i possibles solucions per a l'èxit. D'igual mode, permetrà reconéixer les habilitats emprenedores i metodologies fonamentals per a desenvolupar una emprenedoria creativa en línia als reptes del segle XXI. Finalment reconeixeràs conceptes financers per a la gestió d'emprenedoria i els aspectes a considerar per a triar la millor alternativa de finançament.

pexels-obregonia-d-toretto-918281_edited.jpg

El mitjà The Hollywood Reporter ha publicat un important reportatge en el qual parla auge de l'audiovisual espanyol, situant com a punt d'inflexió clau la identificació d'una part del govern cap a la indústria com una part estratègica i fonamental de la seua acció. A més, han parlat per al mitjà importants actors de l'ecosistema audiovisual del nostre país.

Destaquen, especialment, el llançament en 2021 del pla governamental Espanya, Hub Audiovisual d'Europa, destinat a injectar 1.600 milions d'euros a la indústria fins a 2025. El Hub compta amb quatre eixos clars: atraure inversions i rodatges estrangers, millorar les finances i instruments tributaris, formació de talent –especialment dones– i reformes reguladores i eliminació de barreres administratives.

Contacte

Tens algun dubte o vols donar-te de baixa d'aquest newsletter?
Contacta amb el nostre equip!

cultura-internacionalitzacio@idom.com

bottom of page