top of page

FINANÇAMENT

Guia Cultura.png

La Comissió Europea ha creat una guia interactiva per a facilitar l'accés a les oportunitats de finançament per al període 2021-2027 en els sectors culturals i creatius.


Aquesta guia tracta de respondre a tres preguntes (tipus de sector, organització i suport que es busca) a través de les quals s'obtindran uns resultats amb les oportunitats de finançament que més s'adapten a les necessitats de l'organització/projecte.

Creative 165249.png

La plataforma Creative Unites ha posat en marxa dues noves eines per al sector de les ICC:

  • So You need Money? Es tracta d'un cercador que recull al voltant de 700 diferents oportunitats de finançament privat i públic per a les ICC.

  • My Intellectual Property: ofereix més de 250 eines sobre propietat intel·lectual especialitzades en els sectors culturals i creatius, facilitant l'accés a informació, fonts i programes en diferents idiomes sobre aquesta temàtica.

claudio-schwarz-k39RGHmLoV8-unsplash.jpg

Cerques un soci per al teu projecte europeu? Vols conèixer a altres organitzacions que també busquen socis?  Existeixen cercadors de socis en els quals es publiquen oportunitats concretes de col·laboració, per exemple:
   • Luxemburg - Creative Europe Partner Search
   • España - Búsqueda de socios Europa Creativa Cultura
   • Itàlia - Partner Search Database
   • Eslovènia - Partner Offers

guillaume-perigois-wVqC9dty3VQ-unsplash.jpg

S'ha publicat el Programa Anual de Treball 2023 del Programa Europa Creativa, on s'estableixen les prioritats de cada subprograma i les característiques de les seues convocatòries per a l'any vinent, a més del pressupost.

INFORMACIÓ DE MERCAT

reino unido ICC.png

La CITIB (Creative Industries Trade & Investment Board) ha elaborat un pla per a augmentar les exportacions i les inversions en les indústries creatives del Regne Unit. El document, "Putting the UK's Creative Industries Centre Stage", estableix l'objectiu d'augmentar les exportacions de serveis creatius del Regne Unit fins a 66.000 milions de lliures i les exportacions creatives fins a 12.000 milions de lliures per a 2030.

També es presenten alguns dels casos d'èxit més rellevants d'empreses britàniques en el seu procés d'internacionalització.

erik-mclean-PFfA3xlHFbQ-unsplash_edited.jpg

Com li posem preu al nostre treball creatiu? Utilitzant exemples concrets de diversos països, en l'informe “A priceless price list” de la International Network for Contemporary Performing Arts es reflexiona sobre iniciatives institucionals o independents que poden assegurar unes condicions financeres predictibles i adequades per al treball en el sector.

manuel-nageli-7CcPLtywRso-unsplash_edited.jpg

La Comissió Europea ha publicat a principis de 2023 un “Estudi sobre la Salut i el Benestar dels Músics”, en el qual se subratllen els principals riscos físics relacionats amb la salut mental dels músics professionals, mostrant polítiques i bones pràctiques per part dels Estats membres per a atallar aquestes problemàtiques.

pexels-magda-ehlers-613431_edited.jpg

La Comissió Europea ha publicat al desembre de 2022 l'“Informe sobre la Dimensió Cultural del Desenvolupament Sostenible en les accions de la UE”, en el qual es destaca la dimensió cultural del desenvolupament sostenible en les polítiques, programes i iniciatives europees actuals i futures i es demanda una major coherència entre les accions europees en aquests àmbits.

robot piano.webp

L'Agència Andalusa d'Institucions Culturals ha publicat un Estudi sobre Nous Mercats i Oportunitats de Negoci per a la Indústria Cultural i Creativa, en el qual s'identifiquen noves oportunitats per als sectors de les arts escèniques, la música, les arts visuals, l'audiovisual, el llibre, el patrimoni i els videojocs.

gleb-albovsky-sbPI02mZqxs-unsplash_edited.jpg

En el marc del projecte europeu "Cultural Relations Platform" s'ha publicat l'estudi "Ukrainian Cultural Actors Mapping and Needs Assessment", que recull un mapatge d'actors culturals i creatius a Ucraïna, així com les necessitats dels operadors culturals, a més d'un resum de les oportunitats de col·laboració amb el sector cultural al país.

Image by Wim van 't Einde

Què significa l'acció climàtica per a les indústries del sector cultural i creatiu? En la COP27 d'Egipte, el EIT Climate-KIC va reunir actors de les indústries de la moda, els videojocs, el disseny, l'arquitectura i la tecnologia web, i els va plantejar com podrien contribuir a aconseguir els objectius climàtics. Els panells de discussió estan disponibles per al seu visionat en la web:

Com pot contribuir la indústria de la moda a crear un canvi sistèmic? / Construir ponts entre les ICC i els responsables polítics a nivell de ciutats i regions / El paper de les arts digitals i Internet en l'acció climàtica.

pexels-photo-3957990_edited.jpg

En el marc del projecte europeu "MESOC", la ciutat de Rijeka i la Universitat de Rijeka organitzen els dies 30 de novembre i 1 de desembre la Conferència Internacional "La cultura en el període post-pandèmic - una oportunitat de creixement i noves oportunitats". Està prevista l'organització de dues taules redones, una sobre "espais nous i/o compartits en la cultura", i una altra sobre "l'enfocament tradicional enfront d'enfocament digital - diferents perspectives per a la cultura". La inscripció per a assistir està oberta (modalitat en línia i modalitat presencial).

Imagen6.png

Cent cinquanta Estats han adoptat per unanimitat una ambiciosa Declaració per a la Cultura al final de la conferència sobre cultura més gran celebrada en els últims 40 anys "MONDIACULT 2022" convocada per la UNESCO. 


Reflecteix l'acord dels països sobre un full de ruta comú per a enfortir les polítiques públiques en l'àmbit de la cultura.

Imagen10.png

En el marc del projecte "i-Portunus Houses – Kick-Start a Local Mobility Host Network for Artists & Cultural Professionals in All Creative Europe Countries" , la European Cultural Foundation, MitOst i Kultura Nova Foundation han publicat un estudi d'investigació sobre la mobilitat en la cultura dut a terme per experts de diferents disciplines, que cobreix, entre altres aspectes, el marc conceptual de la mobilitat en la cultura; un estudi sobre la mobilitat en la cultura des de la perspectiva dels artistes, els professionals de la cultura, els amfitrions i els finançadors; una avaluació del programa de beques de mobilitat i-Portunus Houses i l'escenari per al futur de la mobilitat en la cultura.

Presentació disc XAVI SARRIA.2021 TPV.jpg

La Unió Europea ha publicat l'estudi "Situació dels teatres en els Estats membres de la Unió Europea", en el qual s'analitza l'impacte del sector del teatre a la Unió Europea, la seva estructura econòmica i de negoci i les conseqüències de la pandèmia COVID-19 en el sector, entre altres temes.

yellow-cactus-ItAy7B9PwN4-unsplash.jpg

La Comissió Europea ha desenvolupat una eina interactiva de mapatge d'oportunitats de finançament per al sector audiovisual i mitjana.

L'objectiu d'aquest mitjà interactiu és facilitar l'accés als mecanismes de suport financer relacionats amb la UE. Inclou informació sobre oportunitats de finançament per a entitats tant del sector audiovisual com dels mitjans informatius. Ajudarà als actors del mercat dels mitjans a identificar i sol·licitar la font més adequada de suport de la UE entre els programes i instruments disponibles per a ells.

moritz-kindler-O5NMovmNgZg-unsplash.jpg

S'ha llançat l'informe de progrés de la Iniciativa New European Bauhaus. Aquesta iniciativa és un moviment creatiu relacionat amb l'art, la cultura, la inclusió social, la ciència i la tecnologia, l'objectiu de la qual és dissenyar futures maneres de viure

A més,  també pretén fomentar el Pacte Verd i crida a un esforç col·lectiu de la societat en relació a construir un futur sostenible i inclusiu.

scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash.jpg

La Càtedra Iberoamericana d'Indústries Culturals i Creatives de la Universitat Miguel Hernández posa a la disposició del sector cultural i creatiu la Plataforma IBEROS, un motor de cerca avançada d'ofertes formatives especialitzades en les Indústries Culturals i Creatives per als països iberoamericans i que engloba formació superior (títols de grau i diplomatures), formació de postgrau (màster i doctorat) i altres cursos i titulacions específiques per a les ICC.

CAPACITACIÓ

pexels-oleksandr-pidvalnyi-1008155_edited.jpg

Com encaminar el teu projecte empresarial cap als mercats internacionals? Entre altres recursos, el Basque District of Culture and Creativity disposa en el seu web d'una Guia d'Internacionalització, eina orientada a assegurar una internacionalització sostenible, sòlida i segura dels agents culturals i creatius.

john-schnobrich-FlPc9_VocJ4-unsplash_edited.jpg

El projecte europeu de cooperació a la regió mediterrània CHEBEC - Hacking the Mediterranean Economy through the Cultural and Creative Industries, desenvolupat entre 2018 i 2020 ofereix una Guia Digital per a la Internacionalització de les Indústries Culturals i Creatives, orientada a emprenedors del sector cultural i creatiu, amb especial atenció al suport a la innovació i la internacionalització.

ux-indonesia-qC2n6RQU4Vw-unsplash_edited.jpg

Quines són les barreres per a la internacionalització dels serveis creatius intensius en coneixement? Recentment s'ha publicat en la revista Ekonomiaz de la Universitat del País Basc un article que explora les dificultats a les quals s'enfronten les empreses creatives a l'hora d'internacionalitzar-se, les implicacions que tenen des del punt de vista de negoci i les polítiques públiques.

hannah-busing-Zyx1bK9mqmA-unsplash_edited.jpg

El creixement internacional implica col·laborar amb altres organitzacions, que es converteixen en aliades en el procés d'internacionalització. El British Council ha dissenyat el curs en línia gratuït “Facilitating Cultural Collaborations dirigit a creadors i emprenedors interessats a millorar la qualitat i la naturalesa de les seues col·laboracions.

logotipo_accion_1_negro.jpg

En el marc del Pla "Cultura per a la recuperació", s'ha posat en marxa un Pla de Formació, que inclou una sèrie de cursos i activitats formatives dirigides als agents que formen l'ecosistema cultural i creatiu de la Comunitat Valenciana. A continuació trobaràs tota la informació sobre els cursos oferts per les universitats adherides:

   • Universitat Jaume I de Castelló (UJI)

   •Universitat d’Alacant (UA) 

   • Universitat de València (UV)

   • Universitat Politècnica de València (UPV)

   • Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH)

samantha-borges-EeS69TTPQ18-unsplash_edited.jpg

Centre Stage Online és part de Centre Stage, un projecte de col·laboració europeu per a dones artistes professionals de les arts escèniques i la música. Té com a objectiu contribuir a un canvi positiu tant a nivell individual com estructural per a dones artistes a Europa. En aquest sentit, ofereix un curs en línia gratuït.

daniel-thomas-gWlBxOAgXgQ-unsplash.jpg

El Banc Interamericà de Desenvolupament (BID) ofereix un curs en línia en Emprenedoria Creativa. Està dividit en 3 mòduls, on es podran conéixer metodologies per a desenvolupar habilitats emprenedores, així com identificar conceptes clau de gestió financera a l'hora d'emprendre negocis creatius

Ofereix la possibilitat de conéixer el panorama d'Amèrica Llatina i Carib, on es coneixeran desafiaments que han d'afrontar els emprenedors creatius, a més de conéixer com els han superats i com han aprofitat les oportunitats presentades.

bottom of page