La Plataforma per a la Internacionalització té com a objectiu impulsar l'accés de la producció cultural i creativa de la Comunitat Valenciana als mercats internacionals, a través d'eines com diagnòstics de competitivitat internacional, sessions individualitzades de tutorització o accions de formació i networking. Més informació: www.cultura-internacionalitzacio.com
Newsletter | Novembre 2023
Novetats
En les últimes setmanes s'han publicat noves convocatòries dins del programa Europa Creativa Cultura: Projectes de Cooperació Europea, Plataformes Europees, Entitats Culturals Paneuropees (orquestres) i Xarxes Europees. L'Oficina d'Europa Creativa a Espanya organitza una sèrie de seminaris en línia informatius sobre estes convocatòries.
Comencen les tutoritzacions d'internacionalització a 10 noves empreses dins de la Plataforma Internacionalització: EYAS Dance Project (arts escèniques), Kalosini SL (llibre), La Negra Teatre (arts escèniques), Grupo Editorial Sargantana SL (llibre), La Troupe Malabó (arts escèniques), Valua Arts & Crafts SL (patrimoni i cultura popular, disseny), Microfilm 2.0 SL (audiovisual), Paulapé (arts visuals), Associació Nostrum Mare Camerata (música), Langosta Films SL (música).
Això et pot interessar...
Convocatòria (fins al 30/11/2023):
Blois Danse: Call for Dance Performances (France)
Residències (fins al 05/12/2023): Kvitbrakka Residency on the Varanger Peninsula (Norway)
Residències (fins al 30/11/2023):
Schloss Solitude | Artists-in-residence-program (Alemania)
Convocatòria (fins al 07/12/2023):
TV and Online Content CREA-MEDIA-2024-TVONLINE (Europa)
Residències (fins al 30/11/2023):
Call for Applications for Fellowships 2024–2026 (Germany)
Convocatòria (fins al 30/11/2023):
Tercera Edición de Hack MAFIZ, Festival de Málaga
Residències (fins al 04/12/2023):
CRTIC obre la convocatòria per a postular a les Residències Tecnocreatives
Residències (fins al 12/12/2023): BJCEM: ‘Beyond Boundaries’ Residency (Italy)
Convocatòria (fins al 13/12/2023): SLATE. Desenvolupament de diversos projectes audiovisuales (Europa)
Residències (fins al 08/01/2024): Matadero Madrid: Curatorial Residency in Collaboration with LOOP Barcelona (Spain)
Residències (fins al 31/01/2024):
La Maison Kintsugi artist residency 2024 (France)
Convocatòria (fins al 25/04/2024):
Laboratorio de Innovación Creativa 2024 (Europa)
Residències (fins al 15/01/2024):
UmArts: Artist Researchers in Residence Programme (Sweden)
Convocatòria (fins al 24/01/2024):
DEVVGIM. Desenvolupament de videojocs i contingut immersiu (Europa)
Convocatòria (fins al 11/04/2024):
REDES DE FESTIVALES EUROPEOS. Recolzament a les xarxes europees de festivals
Convocatòria (fins al 31/05/2024):
Culture Moves Europe 2023. Ajudes a la mobilitat individual
Residències (fins al 15/12/2023):
Call for applications for Jardin Rouge in Marrakech (Morocco)
Residències (fins al 16/01/2024):
Culture Moves Europe 2024. Ajudes per a residències
Convocatòria (fins al 31/03/2024):
Second open call for performing arts form Perfom Europe (Will be launched on 1st December)
Convocatòria (fins al 15/04/2024):
Timișoara 2023: Power Station++ Mobility Programme for Cultural Professionals (Romania)
Dona-li una ullada també...
EACEA, European Education and Culture Executive Agency, organitza una Sessió Informativa En línia sobre la convocatòria European Co-Development, del programa Europa Creativa Mitjana el pròxim dimarts 16 de gener de 2024. En la sessió s'explicarà esta oportunitat de finançament, juntament amb el procés de sol·licitud associat.
El passat 2 de novembre la ciutat de València va ser inclosa per la UNESCO en la Xarxa de Ciutats Creatives, en la categoria de “disseny”, que ja integraven urbs com Hèlsinki, Detroit, Berlín o Mont-real. Esta xarxa, creada en 2004, està integrada per prop de 300 ciutats al voltant del món i té com a finalitat fomentar la col·laboració internacional per a impulsar un desenvolupament urbà sostenible, situant a la creativitat i a les indústries culturals en el centre dels plans de desenvolupament locals.
L'Observatori Audiovisual Europeu ha publicat una versió actualitzada de l'informe “Audiovisual Fiction Production in Europe”, que recull dades sobre pel·lícules i sèries de ficció TV/SVOD produïdes a Europa, i d'origen europeu, segons els principals actors, comissaris i productors, i equips de guionistes i directors implicats en el procés de creació.
La Plataforma d'Economia Creativa, del Ministeri de les Cultures, les Arts i el Patrimoni de Xile, posa a la disposició del sector cultural cursos d'accés lliure en línia sobre emprenedoria, propietat intel·lectual o gestió, estudis i altres recursos per a impulsar la competitivitat de les indústries culturals i creatives.
En el marc del projecte d'investigació “Diversitat i serveis audiovisuals sota demanda per subscripció”, la Universitat Carles III ha publicat l'informe “Disponibilitat i prominència de l'obra espanyola en serveis audiovisuals per subscripció”, en el qual s'analitza la presència d'obres audiovisuals espanyoles en cinc serveis estatunidencs de vídeo sota demanda per subscripció (SVOD): Netflix, Prime Vídeo, HBO, Disney+ i Apple TV+.
L'informe “Public interest content on audiovisual platforms : access and findability” ha sigut publicat per l'Observatori Audiovisual Europeu, que analitza la disponibilitat i accessibilitat de contingut audiovisual d'interés públic general en el marc de la Llei Europea de Mitjans.
Editat pel professor Ole Marius Hylland, de la Universitat del Sud-est de Noruega, s'ha publicat el llibre “Digital Transformation and Cultural Policies in Europe”. D'accés gratuït, en ell s'estudia com està afectant la transició digital a les polítiques culturals en els casos del Regne Unit, Alemanya, Croàcia, Suècia, Espanya, Noruega i Suïssa.
La UNESCO ha publicat l'informe “Empowering creativity: implementing the UNESCO 1980 Recommendation Concerning the Estatus of the Artist”, en el qual es recopila informació dels Estats membres sobre mesures adoptades per part d'autoritats nacionals, institucions i organitzacions culturals en la protecció de la llibertat de l'expressió artística i el suport al talent creatiu.
CAF – Banc de Desenvolupament d'Amèrica Llatina i el Carib, ha posat en marxa una sèrie de cursos gratuïts en línia sobre economia (MOOC d'Economia), que cobreixen matèries com la macroeconomia, la microeconomia, l'econometria, les finances o les matemàtiques, per a la millora en la capacitació de professionals, docents, funcionaris i estudiants.
Els dies 14 i 15 de novembre s'ha celebrat a Lisboa l'II Diàleg Regional de Polítiques d'Indústries Culturals i Creatives amb Enfocament Intersectorial, organitzat pel Banc Interamericà de Desenvolupament, en concurrència amb el VIII Congrés Iberoamericà de Cultura.
El Banc Interamericà de Desenvolupament ha publicat l'informe “L'impacte econòmic de la indústria audiovisual a Llatinoamèrica”, en el qual es quantifica l'impacte econòmic de la indústria audiovisual a l'Argentina, el Brasil, Colòmbia i Mèxic, s'explica de quina manera el sector audiovisual genera beneficis econòmics més amplis a través de les seues cadenes de subministrament i es proporcionen estimacions d'eixos beneficis a partir de multiplicadors basats en les interaccions del sector amb altres sectors de la cadena de subministrament de la indústria audiovisual.
La plataforma en línia Coursera compta amb una sèrie de cursos d'accés lliure i en línia (MOOC) sobre màrqueting i comunicació intercultural en l'àmbit dels negocis: “Negocis i internacionals”, de la Universitat de Colorado –Boulder; “Comunicació i gestió transculturals”, de la Universitat de Califòrnia – Davis; “Màrqueting global”, de la Universitat d'Illinois.
L'organització britànica UK Music, que agrupa el sector de la música al Regne Unit, ha publicat l'informe "This is Music 2023 Economic Report", que resumeix les principals estadístiques del sector musical al país durant 2023: la seua contribució a l'economia britànica (ocupació, exportacions), tendències de negoci actuals i emergents i casos d'èxit.
Contacte
Tens algun dubte o vols donar-te de baixa d'aquest newsletter?
Contacta amb el nostre equip!