La Plataforma per a la Internacionalització té com a objectiu impulsar l'accés de la producció cultural i creativa de la Comunitat Valenciana als mercats internacionals, a través d'eines com diagnòstics de competitivitat internacional, sessions individualitzades de tutorització o accions de formació i networking. Més informació: www.cultura-internacionalitzacio.com
Newsletter | Octubre 2023
Novetats
Informe “Diagnòstic de la producció cultural, creativa i artística de la Comunitat Valenciana de cara a la seua internacionalització”. Com a resultat dels diagnòstics d'internacionalització desenvolupats a més de 80 agents culturals, artístics i creatius de la Comunitat Valenciana en el marc de la Plataforma Internacionalització, s'ha publicat un informe amb dades globals sobre el grau de preparació general de les organitzacions que integren el sector cultural i creatiu, i les barreres que afronten a l'hora d'abordar el procés d'internacionalització, en quatre àmbits clau: producte/servei, mercat, organització i equip. Els resultats poden consultar-se ací: [versió en castellà | versió en valencià]
Publicada la nova convocatòria de Culture Moves Europe. Dins del programa Europa Creativa, s'ha publicat la nova convocatòria del programa Culture Moves Europe, que ofereix suport financer a artistes o grups individuals per a accions de mobilitat internacional. En la passada edició, més de 1800 agents artístics i culturals van ser beneficiàries del programa. La convocatòria estarà oberta fins a maig de 2024 i les bases poden ser consultades ací.
Això et pot interessar...
Residències (fins al 26/10/2023):
zusa: ‘What’s Next?’ Residencies for Artists and Cultural Professionals (Germany)
Residències (fins al 31/10/2023):
Performing arts international residency in Italy
Convocatòria (fins al 05/11/2023):
ART and Artificial Intelligence VIRTUAL RESIDENCY
Convocatòria (fins al 12/11/2023): CORAL-ITN | OPEN CALL FOR ABSTRACTS ON COLLABORATIVE WORKSPACES IN RURAL AREAS
Residències (fins al 30/11/2023): Special Offer – Two for One (France)
Residències (fins al 30/11/2023): Schloss Solitude | Artists-in-residence-program (Alemania)
Convocatòria (fins al 13/12/2023):
SLATE. Desarrollo de varios proyectos audiovisuales (Europa)
Convocatòria (fins al 24/01/2024):
DEVVGIM. Desarrollo de videojuegos y contenido inmersivo (Europa)
Residències (fins al 29/10/2023):
ETC – European Theatre Convention: Artist Residency Programme (Europa)
Residències (fins al 01/11/2023):
NACÁN ART RESIDENCY – OPEN CALL (Dominican Republic)
Convocatòria (fins al 15/11/2023): Ayudas a la investigación cinematográfica Luis García Berlanga
Residències (fins al 30/11/2023):
Call for Applications for Fellowships 2024–2026 (Germany)
Residències (fins al 16/01/2024):
Culture Moves Europe 2024. Ayudas para residencias
Convocatòria (fins al 11/04/2024):
REDES DE FESTIVALES EUROPEOS. Apoyo a las redes europeas de festivales
Residències (fins al 30/10/2023):
Residency programme for artist groups and collectives (Alemania)
Convocatòria (fins al 02/11/2023):
IETM Global Connect Programme for Supported Membership
Convocatòria (fins al 07/11/2023):
IZOLYATSIA: Call for International Projects Between Ukraine and Creative Europe Countries, ‘ZMINA: Rebuilding
Residències (fins al 30/11/2023): Real Greece Happens in Winter!
Convocatòria (fins al 30/11/2023):
Blois Danse: Call for Dance Performances (France)
Convocatòria (fins al 15/04/2024):
Timișoara 2023: Power Station++ Mobility Programme for Cultural Professionals (Romania)
Convocatòria (fins al 31/05/2024):
Culture Moves Europe 2023. Ayudas a la movilidad individual
Dona-li una ullada també...
La Comissió Europea ha publicat les prioritats del programa Europa Creativa en 2024. El programa continuarà fent costat a les ICC després de la crisi de la COVID-19 i les repercussions de la guerra d'Ucraïna, a més d'incidir en prioritats com la transició del sector cultural i creatiu cap a la sostenibilitat i la inclusió.
ICEX – España Exportació i Inversions ha publicat una nova edició del llibre “Manual d'Internacionalització”. Estructurat en huit capítols, s'ofereixen eines i tècniques per a definir l'estratègia i el màrqueting internacional, mitjans financers per a afrontar el procés i aspectes relacionats amb elements jurídics, de digitalització i sostenibilitat.
La iniciativa S4YE (Solutions for Youth Employment), coalició del Banc Mundial, l'Organització Mundial del Treball i altres socis internacionals, posa a la disposició del sector cultural i creatiu un Repositori de Coneixement amb informes i bones pràctiques a nivell mundial en l'àmbit de l'economia creativa, classificat per territori i tipologia de document.
Voices of Culture, iniciativa de diàleg entre el sector cultural i la Comissió Europea, ha publicat l'informe “Culture and Creative Sectors and Industries driving Green Transition and facing the Energy Crisis”, el resultat d'un procés de brainstorming amb organitzacions europees sobre la intersecció entre les indústries culturals i creatives i el Pacte Verd Europeu.
La Comissió Europea ha actualitzat la plataforma “Creative Cities Monitor”, dissenyat per a ajudar les ciutats a identificar els punts forts i les oportunitats locals i comparar-se amb altres centres urbans, en l'àmbit creatiu. Es tracta a més d'un instrument per a promoure l'intercanvi i l'aprenentatge mutus entre ciutats. Actualment participen 196 ciutats de 29 països europeus, entre elles, la ciutat de València.
La Plataforma On the Move ha publicat l'informe “Schengen Visa Code and Cultural Mobility: Latest Insights with a Focus on Artists and Culture Professionals from the African Continent”, en el qual s'exposa la situació i possibles millores en el procés d'obtenció de vises per a l'espai Schengen per part d'artistes i professionals de la cultura procedents del continent africà.
La Cambra dels Comuns del Parlament Britànic ha publicat l'informe “NFTs and the Blockchain: the risks to sport and culture”, en el qual s'ofereix una perspectiva sobre l'impacte que estes tecnologies tenen en l'àmbit de la cultura, incloent-hi conclusions i recomanacions.
El Banc Interamericà de Desenvolupament ha publicat l'informe “Punt Creatiu: Regió Sud-Sud-est i Ciutat de Mèxic”, en el qual s'identifiquen àrees d'oportunitat a través de mesuraments basats en la intersecció de la Indústries Culturals i Creatives i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de Campeche, Ciutat de Mèxic, Chiapas, Oaxaca i Yucatán.
L'Observatori Basc de la Cultura ha publicat l'informe “Transformació Digital en els Sectors i Indústries Culturals i Creatives”, en el qual s'analitza el context mundial entorn de la transformació digital i les interseccions entre este fenomen i les ICC, amb focus en els sectors audiovisual, videojocs i les indústries de la llengua.
El Centre d'Economia Creativa de Puerto Rico ha publicat l'informe “2023 Statistical Yearbook”, que inclou dades estadístiques sobre les indústries culturals, creatives i els agents culturals del país, incloent-hi temàtiques com l'ocupació, l'educació superior, el perfil d'agents culturals i creatius i l'impacte econòmic de l'economia creativa.
L'ens britànic “Creative & Cultural Skills” ha publicat l'informe "Literature Review on current recruitment challenges and skills needs for the creative and cultural sectors”, en el qual es fa un mapatge dels reptes per a la captació de talent, així com capacitats necessàries en el sector de les indústries culturals i creatives.
El British Council posa a la disposició del sector audiovisual el directori “British Film Directory”, en el qual es llisten més de 12.000 produccions audiovisuals britàniques, incloent-hi dades del rodatge (any, tipus de film, director, productor, companyia productora, etc.). El repositori inclou filtres d'any de producció i tipus de pel·lícula.
La Delegació de la Unió Europea a Catar ha publicat l'informe “Unlocking the economic potential of Qatar’s Creative & Culture Industries”, en el qual es resumeixen les conclusions del diàleg entre la Unió Europea i Catar per al desenvolupament de l'economia creativa al país, així com per a la col·laboració entre tots dos territoris en este àmbit.
Spain Film Commission ha publicat el studio “Situació actual dels aspectes de sostenibilitat en el sector audiovisual”, realitzat juntament amb REDCAU i CENER. L'estudi ha identificat a més de 50 agents públics i privats, detectant problemàtiques i proposant accions específiques.
En el marc de la 71ª edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià (SSIFF), amb motiu de la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea, es va celebrar la jornada “Construint el sistema audiovisual europeu”, que va comptar amb ponències sobre la consolidació dels models de negoci en el sector, la col·laboració en els diversos sectors o els models d'inversió en el sector audiovisual.
Contacte
Tens algun dubte o vols donar-te de baixa d'aquest newsletter?
Contacta amb el nostre equip!