top of page
logotipo_accion_2_negro_invertido.jpg

La Plataforma per a la Internacionalització té com a objectiu impulsar l'accés de la producció cultural i creativa de la Comunitat Valenciana als mercats internacionals, a través d'eines com a diagnòstics de competitivitat internacional, sessions individualitzades de tutorització o accions de formació i networking. Més informació: www.cultura-internacionalitzacio.com

Newsletter | Agost 2023

String quartet in Oradea_edited_edited.jpg

Novetats

scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash_edited.jpg

CONSULTA EL MATERIAL FORMATIU DE LA PLATAFORMA. Ha conclòs el primer cicle de formacions dins de la Plataforma Internacionalització, impartit durant els últims mesos i on s'han tractat temàtiques com el diagnòstic per a saber si un projecte cultural o creatiu és internacionalizable, l'elaboració del pla d'internacionalització o aspectes legals per a la internacionalització de projectes creatius (propietat intel·lectual, contractació i fiscalitat). Tots els continguts, incloent-hi vídeos de les jornades, eines pràctiques i material de lectura complementari, estan disponibles en línia en aquest enllaç (contrasenya: plataforma).

pexels-fauxels-3184418_edited.jpg

TROBA SOCIS PER A PROJECTES DE COOPERACIÓ EUROPEA. De cara a l'obertura de la pròxima convocatòria de Projectes de Cooperació Europea, dins del programa Europa Creativa, diferents organitzacions ja estan fent públiques les seues propostes per a trobar socis. En el cas d'Espanya, t'animem a consultar la web d'Europa Creativa, on a més de consultar les sol·licituds vigents de potencials socis d'altres països de la Unió Europea, podràs enviar una fitxa tècnica amb la teua proposta perquè aquesta es done a conéixer a les oficines europees.

Això et pot interessar...

Artes visuales
Diapositiva6.JPG

Residències (fins al 01/09/2023): 

Residencia Ikusmira Berriak 2024

Més informació...

Diapositiva10.JPG
Diapositiva10.JPG

Convocatòria (fins al 15/09/2023): Nordic Culture Fund: Open Call for ‘Globus’ International Collaboration Fund

Més informació...

Artes visuales

Residències (fins al 17/09/2023): basis: Curator in Residence (Germany)

Més informació...

Multisector

Residències (fins al 22/09/2023): 

S+T+ARTS AIR | OPEN CALL RESIDENCIES

Més informació...

Diapositiva10.JPG
Diapositiva10.JPG
Audiovisual
Música
Multisector

Convocatòria (fins al 15/09/2023): 

Festival of the New European Bauhaus: Call for Cultural and Artistic Activities (Belgium)

Més informació...

Libro

Residències (fins al 17/09/2023): 

Heidelberg UNESCO City of Literature Writer in Residence (Germany)

Més informació...

Multisector

Convocatòria (fins al 23/09/2023): 

EUROPEAN FOLK DAY | OPEN CALL PARTICIPATION

Més informació...

Multisector
Audiovisual
Artes Escénicas
Diapositiva2.JPG

Convocatòria (fins al 12/09/2023):

La Biennale di Venezia: Call for a New Choreographic Creation (Italy)

Més informació...

Multisector

Convocatòria (fins al 15/09/2023): 

GOETHE-INSTITUT | OPEN CALL CITIES AHEAD

Més informació...

Multisector

Convocatòria (fins al 18/09/2023): 

PALIMPSEST: Call for Creative Agents to Deliver Landscape Laboratories (Poland, Spain, Italy)

Més informació...

Artes Escénicas
Artes Escénicas
Multisector
pexels-francesco-ungaro-669319 (1).jpg

Dona-li una ullada també...

descarga_edited.jpg

A l'octubre de 2023 el EIT Culture & Creativity de la Unió Europea organitzarà els European Culture and Creativity Days, a Viena, Bolonya, Amsterdam, Kosice, Hèlsinki i Barcelona, amb esdeveniments dirigits a agents culturals i creatius europeus relacionats amb la col·laboració intersectorial, la investigació i les capacitats digitals, la innovació social o les noves tecnologies.

pexels-olena-goldman-998736_edited.jpg

En el marc de la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea, s'ha publicat la Declaració de Barcelona sobre Indústries Culturals i Creatives, que recull les principals conclusions de l'esdeveniment “Les indústries culturals i creatives com a impulsores del desenvolupament sostenible i el benestar a les ciutats” celebrada al juliol de 2023.

pexels-obregonia-d-toretto-918281_edited.jpg

L'Observatori Audiovisual Europeu ha publicat l'informe “Audiovisual Media Services in Europe”, que ofereix una visió panoràmica del sector audiovisual europeu des de dues perspectives: d'una banda, l'oferta de canals de televisió, serveis a la carta i plataformes de vídeo compartit; i d'altra banda, una revisió dels principals agents que operen a Europa, amb especial atenció als 50 grups de televisió i 10 principals grups de serveis a la carta dirigits a altres mercats.

denise-jans-tV80374iytg-unsplash_edited.jpg

L'Observatori Audiovisual Europeu també ha publicat l'informe “Territoriality and release windows in the European Audiovisual Sector”, en el qual es realitza un anàlisi des del punt de vista legal sobre la territorialitat en el copyright en el cas de la comercialització i circulació de les obres cinematogràfiques a la Unió Europea.

pexels-rdne-stock-project-7841410_edited.jpg

La Comissió Europea, a través d'Eurostat, ha publicat les dades referents a 2022 d'ocupació cultural a Europa, amb estadístiques per països. Entre altres dades, es destaca que l'ocupació cultural va créixer un 4,5% més que en 2021, representant 7,7 milions de persones (un 3.8% de l'ocupació total de la UE). S'ha registrat a més la menor bretxa de gènere de la història en l'ocupació cultural, amb 3,9 homes ocupats enfront de les 3,8 dones).

MESOC_edited.jpg

En el marc del projecte europeu MESOC, en el qual participen 10 socis de 7 països europeus, ha publicat el manual “Measuring the Social Dimension of Culture”, que té com a objectiu proporcionar informació accessible per a comprendre, habilitar i avaluar l'impacte social de la cultura. El manual està especialment dirigit a artistes i professionals de la cultura a Europa, responsables i gestors públics, gestors de programes de finançament i personal relacionat amb l'acadèmia.
 

pexels-jo-kassis-5458996_edited.jpg

L'Observatori Basc de la Cultura ha publicat l'informe “Patrimoni Contemporani”, en el qual, sobre el marc conceptual d'institucions com la UNESCO o la Comissió Europea, es reflexiona sobre el que es considera patrimoni contemporani donada la seua proximitat històrica, així com els reptes que implica la seua conservació.

pexels-martin-lopez-1117132_edited.jpg

La xarxa European Film Promotion ha publicat la guia “European World Sales Companies 23/24”, en la qual s'inclou el perfil de 90 empreses europees que representen i venen produccions cinematogràfiques en els principals mercats i festivals del món.

ssiff_g_icab_1.jpg

Organitzada pel Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital i en el marc del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, el pròxim 24 de setembre se celebrarà la jornada “Consolidació, col·laboració i inversió: construint un ecosistema audiovisual europeu”. En l'esdeveniment participarà la pròpia Comissió Europea (DG CONNECT) al costat d'organitzacions de les diferents baules de la cadena de valor del sector audiovisual.

shutterstock_1642716049_0_edited.jpg

La xarxa European Festivals Association (EFA), juntament amb Life Performance Europe, ha publicat l'informe “The ultimate cookbook for cultural managers: the EU Green Deal and Live Performance Organisations”, en el qual s'analitzen aspectes de la legislació europea per a entendre millor les iniciatives de l'àmbit cultural a nivell comunitari relacionades amb el Green Deal. El contingut de l'informe es recull així mateix en una infografia que resumeix i sintetitza com aplicar el Green Deal i integrar la sostenibilitat ambiental a les activitats diàries de les organitzacions d'arts vives.

BID_espa_ol_con_descriptor_HR_300dpi_color_edited.jpg

El Banc Interamericà de Desenvolupament ha publicat l'informe “10 anys impulsant la cultura i la creativitat: el compromís del BID amb les indústries culturals i creatives”, en el qual a més de repassar la trajectòria del banc en l'impuls de l'economia creativa en països d'Amèrica Llatina i el Carib, s'examinen oportunitats a futur per a la col·laboració entre stakeholders en l'àmbit de les indústries culturals i creatives.

Contacte

Tens algun dubte o vols donar-te de baixa d'aquest newsletter?
Contacta amb el nostre equip!

cultura-internacionalitzacio@idom.com

bottom of page