top of page
logotipo_accion_2_negro_invertido.jpg

La Plataforma per a la Internacionalització té com a objectiu impulsar l'accés de la producció cultural i creativa de la Comunitat Valenciana als mercats internacionals, a través d'eines com a diagnòstics de competitivitat internacional, sessions individualitzades de tutorització o accions de formació i networking. Més informació: www.cultura-internacionalitzacio.com

Newsletter | Abril 2023

_edited.jpg

Novetats

diagnosticos_edited_edited.jpg

Ja està obert el termini per a l'elaboració de diagnòstics d'internacionalització a organitzacions culturals i creatives valencianes, per a conéixer el potencial d'internacionalització amb base en quatre grans àrees: producte/servei, mercat actual i potencial, organització i gestió i persones i equips.

 

Si ja eres una organització registrada en la plataforma i desitges realitzar per primera vegada el teu diagnòstic d'internacionalització, o tornar a realitzar-lo, pots escriure un correu sol·licitant-lo a cultura-internacionalitzacio@idom.com . Si no estàs registrada en la plataforma, registra't ací primer i el nostre equip es posarà en contacte amb tu en breu. D'entre els diagnòstics seleccionaran a 10 empreses per a rebre una tutorització individual durant un any.

scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash_edited.jpg

Ja està obert el termini d'inscripció a la tercera formació de la Plataforma Internacionalització, que versarà sobre "Aspectes legals per a la internacionalització de projectes culturals i creatius", que se celebrarà el mes de juny. En la formació es tractaran temes d'interés per als agents culturals i creatius, especialment relacionats amb la Contractació Internacional, Fiscalitat Internacional i la Propietat Intel·lectual.  

Registra't ací

Això et pot interessar...

Diapositiva6.JPG

Convocatòria (fins al 26/04/2023): 

EUROPEAN CO-DEVELOPMENT

Més informació...

Diapositiva5.JPG
Diapositiva3.JPG
Diapositiva6.JPG

Convocatòria (fins al 30/04/2023): Convocatoria para CEE Animation Forum 2023

Més informació...

Diapositiva6.JPG

Residències (fins al 30/04/2023): CRATER-Lab / Hangar: Expanded Cinematic Arts Residency (Spain)

Més informació...

Diapositiva10.JPG
Diapositiva10.JPG
Diapositiva2.JPG
Diapositiva10.JPG
Diapositiva6.JPG
Diapositiva6.JPG

Convocatòria (fins al 18/07/2023): 

65ª Edición de ZINEBI – Festival Internacional de Cine Documental y Cortometraje de Bilbao - Cortometrajes

Més informació...

Diapositiva6.JPG

Convocatòria (fins al 03/09/2023): 

65ª Edición de ZINEBI – Festival Internacional de Cine Documental y Cortometraje de Bilbao - Largometrajes

Més informació...

Diapositiva10.JPG

Convocatòria (fins al 27/04/2023): 

EUROPEAN FILM DISTRIBUTION

Més informació...

Diapositiva2.JPG
Diapositiva10.JPG
Diapositiva2.JPG

Convocatòria (fins al 30/04/2023): 

Beatrix Cultural Center: Call for Choreographers for Tanz.Transformator (North Macedonia)

Més informació...

Diapositiva2.JPG

Residències (fins al 30/04/2023): 

Tanzpunkt Hannover: Residencies for Solo Dance Artists (Germany)

Més informació...

Diapositiva10.JPG
Diapositiva10.JPG
Diapositiva10.JPG
Diapositiva10.JPG

Convocatòria (fins al 09/06/2023):

Convocatoria para apoyar la internacionalización de la Generalitat Valenciana

Més informació...

Diapositiva10.JPG
Diapositiva10.JPG

Convocatòria (fins al 31/08/2023): 

Acción Cultural Española - Movilidad PICE 2023

Més informació...

Diapositiva3.JPG

Residències (fins al 30/04/2023): 

IN SIMPLICITATE LIBERTAS

Més informació...

Diapositiva2.JPG
Diapositiva6.JPG

Convocatòria (fins al 30/04/2023): Convocatoria de proyectos para participar en la 19ª Edición del Canary Island International Film Market que se celebrará del 12 al 16 de junio en Santa Cruz de Tenerife

Més informació...

Diapositiva2.JPG

Convocatòria (fins al 30/04/2023): 

Open Call for PLANT - Performing Life Akademia Network (Portugal, Greece, Spain)

Més informació...

Diapositiva3.JPG

Residències (fins al 30/04/2023): 

Loose Joints / Mahler & LeWitt Studios: Publishing Ecology Residency for Visual Artists (Italy)

Més informació...

Diapositiva10.JPG
Diapositiva10.JPG
Diapositiva10.JPG

Convocatòria (fins al 31/05/2023): 

Culture Moves Europe 2022

Més informació...

Diapositiva10.JPG

Residències (fins al 15/06/2023): 

CULTURE MOVES EUROPE | OPEN CALL FOR RESIDENCY HOSTS

Més informació...

Diapositiva10.JPG

Convocatòria (fins al 20/06/2023): 

EUROPEAN FILM SALES

Més informació...

Diapositiva3.JPG

Convocatòria (fins al 01/09/2023):

Royal Over-Seas League: Photography Competition and Exhibition, ‘Viewpoint’ (UK)

Més informació...

Diapositiva2.JPG

Residències (fins al 31/10/2023): 

Performing arts international residency in Italy

Més informació...

pexels-francesco-ungaro-669319 (1).jpg

Dona-li una ullada també...

Infoday-2-1536x864_edited.jpg

EIT Culture & Creativity ha obert una convocatòria per a recaptar entre les ICC propostes vinculades a les àrees d'Educació, Innovació, Creació i Societat. Els projectes rebran suport econòmic per a la seua implantació en cas de ser seleccionats. Per a conéixer més sobre la convocatòria, s'ha organitzat un EIT Culture & Creativity Infoday que tindrà lloc el dia 25 d'abril, en format en línia.

pexels-gül-işık-2128249_edited.jpg

En el marc del projecte europeu CICERONE, s'ha publicat l'informe “Xarxes de producció en el sector cultural i creatiu: estudis de casos en el patrimoni cultural, els arxius i les biblioteques”. L'objectiu d'aquests estudis de cas és comprendre els vincles i mecanismes clau de les xarxes de producció del sector cultural i creatiu i explorar quines polítiques públiques poden contribuir a millorar el suport als sectors cultural i creatiu.

kyle-glenn-nXt5HtLmlgE-unsplash.jpg

El British Council ha publicat l'informe “Soft Power i Relacions Culturals: Anàlisi Comparativa”. Aquesta anàlisi es basa en un estudi empíric de l'estructura organitzativa de les relacions culturals als EUA, Rússia, Corea, França, el Brasil, Qatar, EAU, Turquia, l'Índia, el Japó, Regne Unit, UE, Alemanya i la Xina i identifica les característiques clau de les relacions culturals i les seues actuacions en diferents llocs del món com a vector de suport a la política i promoció exterior dels territoris.

European_Council_(38185339475)_edited.jpg

El Consell d'Europa ha publicat l'informe “Free to Create: Artistic Freedom in Europe”. En ell s'examinen els reptes als quals s'enfronten els artistes i treballadors culturals europeus en la pràctica del seu dret a la llibertat d'expressió artística dins d'Europa, des del nivell normatiu i legislatiu, fins a atacs de grups no governamentals o lobbies que influeixen en l'autocensura.

yellow-cactus-ItAy7B9PwN4-unsplash_edited.jpg

Les xarxes d'organitzacions del sector cultural i creatiu són un instrument clau per a donar suport a la internacionalització dels agents del sector. La Unió Europea cofinança 37 xarxes paneuropees d'organitzacions culturals i creatives, en el marc del programa Europa Creativa (2021-2027). Aquestes xarxes, de caràcter multisectorial o específiques d'un sector (música, arquitectura, arts escèniques, etc.) fan costat a organitzacions i professionals de la cultura que contribueixen a reforçar la competitivitat i la diversitat dels sectors culturals i creatius europeus.

A manera il·lustrativa, la xarxa European Creative Business Network engloba a 186 membres de 138 països i regions (agències públiques, entitats de finançament, organitzacions promotores i d'investigació, etc.) en l'àmbit de les indústries culturals i creatives, o la xarxa European Creative Hubs Network inclou a pols i espais creatius amb impacte econòmic i social a Europa.

pexels-niklas-jeromin-15405989_edited.jpg

El dia 21 d'abril es va celebrar el Dia Mundial de la Creativitat i la Innovació, dia designat per Nacions Unides per a conscienciar sobre el paper que la cultura i la creativitat juguen en el desenvolupament humà. Segons Nacions Unides, la cultura i la creativitat contribueixen en el 3,1% del PIB mundial i suposen 6,2% de l'ocupació en el món. Les exportacions de béns i serveis culturals s'han duplicat en les últimes dècades. En aquesta línia, l'informe “Repensar les polítiques per a la creativitat: Plantejar la cultura com ben públic general”, de Nacions Unides, incideix, mitjançant dades il·lustratives, sobre com les polítiques poden impulsar ecosistemes creatius per a aconseguir un món més sostenible amb l'horitzó 2030.

Captura_edited.jpg

La plataforma On the Move, en col·laboració amb Music Export Poland, ha publicat una Guia de Finançament de la Mobilitat Musical a Europa, que ofereix una visió general dels organismes i programes de finançament que donen suport a la mobilitat internacional dels artistes musicals (autors, compositors, músics, bandes, orquestres) i altres professionals de la música que viatgen des d'i/o cap a països europeus. La guia inclou 46 països localitzats en el continent europeu.

susan-q-yin-2JIvboGLeho-unsplash.jpg

L'Institut Cervantes posa a la disposició del sector editorial el Mapa Mundial de la Traducció, un generador de coneixement a partir de la producció massiva de metadades sobre obres publicades i traduïdes a l'alemany, àrab, xinés mandarí, francés, anglés, italià, japonés, portugués, rus i suec.

Manises_-_Edificio_El_Arte_(Oficina_de_Turismo)_4_edited.jpg

Coneixes la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO? Aglutina a 180 ciutats que treballen juntes cap a un objectiu comú: posicionar la creativitat i les indústries culturals en el centre del seu pla de desenvolupament local i cooperar activament a nivell internacional en la matèria. Les ciutats de Dénia (gastronomia) i Manises (artesania) són part d'aquesta xarxa des de 2015 i 2021 respectivament.

Apretón de manos.jpg

Com es gestionen els drets de propietat intel·lectual i, en concret, el copyright en projectes de col·laboració? Agència Executiva per al Consell Europeu d'Innovació i les Pimes (EISMEA), dependent de la Comissió Europea, organitza el seminari en línia “EU - Webinar: Copyright in collaborative projects”, que tindrà lloc dijous que ve 15 de juny de 2023 i està dirigit a petites i mitjanes empreses de tota Europa.

Contacte

Tens algun dubte o vols donar-te de baixa d'aquest newsletter?
Contacta amb el nostre equip!

cultura-internacionalitzacio@idom.com

bottom of page