La Plataforma per a la Internacionalització té com a objectiu impulsar l'accés de la producció cultural i creativa de la Comunitat Valenciana als mercats internacionals, a través d'eines com a diagnòstics de competitivitat internacional, sessions individualitzades de tutorització o accions de formació i networking. Més informació: www.cultura-internacionalitzacio.com
Newsletter | Abril 2023
Novetats
Ja està obert el termini per a l'elaboració de diagnòstics d'internacionalització a organitzacions culturals i creatives valencianes, per a conéixer el potencial d'internacionalització amb base en quatre grans àrees: producte/servei, mercat actual i potencial, organització i gestió i persones i equips.
Si ja eres una organització registrada en la plataforma i desitges realitzar per primera vegada el teu diagnòstic d'internacionalització, o tornar a realitzar-lo, pots escriure un correu sol·licitant-lo a cultura-internacionalitzacio@idom.com . Si no estàs registrada en la plataforma, registra't ací primer i el nostre equip es posarà en contacte amb tu en breu. D'entre els diagnòstics seleccionaran a 10 empreses per a rebre una tutorització individual durant un any.
Ja està obert el termini d'inscripció a la tercera formació de la Plataforma Internacionalització, que versarà sobre "Aspectes legals per a la internacionalització de projectes culturals i creatius", que se celebrarà el mes de juny. En la formació es tractaran temes d'interés per als agents culturals i creatius, especialment relacionats amb la Contractació Internacional, Fiscalitat Internacional i la Propietat Intel·lectual.
Això et pot interessar...
Residències (fins al 30/04/2023):
Loose Joints / Mahler & LeWitt Studios: Publishing Ecology Residency for Visual Artists
Convocatòria (fins al 30/04/2023): Convocatoria para CEE Animation Forum 2023
Residències (fins al 30/04/2023): CRATER-Lab / Hangar: Expanded Cinematic Arts Residency (Spain)
Residèncias (fins al 01/05/2023):
UCArts: Appel à projets, ‘Création et Intelligence Artificielle’
Convocatòria (fins al 07/05/2023):
Asia Culture Center: Call for Experimental Live Works for ACT Festival 2023 (South Korea)
Convocatòria (fins al 15/05/2023):
Convocatòria (fins al 15/06/2023):
Foro de Coproducción Europa-América Latina | Festival de San Sebastián
Convocatòria (fins al 18/07/2023):
65ª Edición de ZINEBI – Festival Internacional de Cine Documental y Cortometraje de Bilbao - Cortometrajes
Convocatòria (fins al 03/09/2023):
65ª Edición de ZINEBI – Festival Internacional de Cine Documental y Cortometraje de Bilbao - Largometrajes
Residències (fins al 30/04/2023):
Convocatòria (fins al 30/04/2023):
THE ARTIST AND THE OTHERS | OPEN CALL SUMMER TRAINING FOR EMERGING ARTISTS
Convocatòria (fins al 30/04/2023):
Beatrix Cultural Center: Call for Choreographers for Tanz.Transformator (North Macedonia)
Residències (fins al 30/04/2023):
Tanzpunkt Hannover: Residencies for Solo Dance Artists (Germany)
Convocatòria (fins al 02/05/2023):
Convocatòria (fins al 08/05/2023):
CERN / Copenhagen Contemporary: Collide Copenhagen 2023 (Switzerland / Denmark)
Residències (fins al 19/05/2023):
Convocatòria (fins al 09/06/2023):
Convocatoria para apoyar la internacionalización de la Generalitat Valenciana
Més informació...
Convocatòria (fins al 19/06/2023):
EFFEA: Funding for Arts Festivals to Present Emerging Artists
Residències (fins al 30/04/2023):
Convocatòria (fins al 30/04/2023): Convocatoria de proyectos para participar en la 19ª Edición del Canary Island International Film Market que se celebrará del 12 al 16 de junio en Santa Cruz de Tenerife
Convocatòria (fins al 30/04/2023):
Open Call for PLANT - Performing Life Akademia Network (Portugal, Greece, Spain)
Residències (fins al 30/04/2023):
Loose Joints / Mahler & LeWitt Studios: Publishing Ecology Residency for Visual Artists (Italy)
Convocatòria (fins al 02/05/2023):
Residències (fins al 15/05/2023):
Hungry EcoCities: Artist Residencies to Explore AI-enabled Technologies in Agri-food
Residències (fins al 15/06/2023):
CULTURE MOVES EUROPE | OPEN CALL FOR RESIDENCY HOSTS
Convocatòria (fins al 01/09/2023):
Royal Over-Seas League: Photography Competition and Exhibition, ‘Viewpoint’ (UK)
Residències (fins al 31/10/2023):
Performing arts international residency in Italy
Dona-li una ullada també...
EIT Culture & Creativity ha obert una convocatòria per a recaptar entre les ICC propostes vinculades a les àrees d'Educació, Innovació, Creació i Societat. Els projectes rebran suport econòmic per a la seua implantació en cas de ser seleccionats. Per a conéixer més sobre la convocatòria, s'ha organitzat un EIT Culture & Creativity Infoday que tindrà lloc el dia 25 d'abril, en format en línia.
En el marc del projecte europeu CICERONE, s'ha publicat l'informe “Xarxes de producció en el sector cultural i creatiu: estudis de casos en el patrimoni cultural, els arxius i les biblioteques”. L'objectiu d'aquests estudis de cas és comprendre els vincles i mecanismes clau de les xarxes de producció del sector cultural i creatiu i explorar quines polítiques públiques poden contribuir a millorar el suport als sectors cultural i creatiu.
El British Council ha publicat l'informe “Soft Power i Relacions Culturals: Anàlisi Comparativa”. Aquesta anàlisi es basa en un estudi empíric de l'estructura organitzativa de les relacions culturals als EUA, Rússia, Corea, França, el Brasil, Qatar, EAU, Turquia, l'Índia, el Japó, Regne Unit, UE, Alemanya i la Xina i identifica les característiques clau de les relacions culturals i les seues actuacions en diferents llocs del món com a vector de suport a la política i promoció exterior dels territoris.
El Consell d'Europa ha publicat l'informe “Free to Create: Artistic Freedom in Europe”. En ell s'examinen els reptes als quals s'enfronten els artistes i treballadors culturals europeus en la pràctica del seu dret a la llibertat d'expressió artística dins d'Europa, des del nivell normatiu i legislatiu, fins a atacs de grups no governamentals o lobbies que influeixen en l'autocensura.
Les xarxes d'organitzacions del sector cultural i creatiu són un instrument clau per a donar suport a la internacionalització dels agents del sector. La Unió Europea cofinança 37 xarxes paneuropees d'organitzacions culturals i creatives, en el marc del programa Europa Creativa (2021-2027). Aquestes xarxes, de caràcter multisectorial o específiques d'un sector (música, arquitectura, arts escèniques, etc.) fan costat a organitzacions i professionals de la cultura que contribueixen a reforçar la competitivitat i la diversitat dels sectors culturals i creatius europeus.
A manera il·lustrativa, la xarxa European Creative Business Network engloba a 186 membres de 138 països i regions (agències públiques, entitats de finançament, organitzacions promotores i d'investigació, etc.) en l'àmbit de les indústries culturals i creatives, o la xarxa European Creative Hubs Network inclou a pols i espais creatius amb impacte econòmic i social a Europa.
El dia 21 d'abril es va celebrar el Dia Mundial de la Creativitat i la Innovació, dia designat per Nacions Unides per a conscienciar sobre el paper que la cultura i la creativitat juguen en el desenvolupament humà. Segons Nacions Unides, la cultura i la creativitat contribueixen en el 3,1% del PIB mundial i suposen 6,2% de l'ocupació en el món. Les exportacions de béns i serveis culturals s'han duplicat en les últimes dècades. En aquesta línia, l'informe “Repensar les polítiques per a la creativitat: Plantejar la cultura com ben públic general”, de Nacions Unides, incideix, mitjançant dades il·lustratives, sobre com les polítiques poden impulsar ecosistemes creatius per a aconseguir un món més sostenible amb l'horitzó 2030.
La plataforma On the Move, en col·laboració amb Music Export Poland, ha publicat una Guia de Finançament de la Mobilitat Musical a Europa, que ofereix una visió general dels organismes i programes de finançament que donen suport a la mobilitat internacional dels artistes musicals (autors, compositors, músics, bandes, orquestres) i altres professionals de la música que viatgen des d'i/o cap a països europeus. La guia inclou 46 països localitzats en el continent europeu.
L'Institut Cervantes posa a la disposició del sector editorial el Mapa Mundial de la Traducció, un generador de coneixement a partir de la producció massiva de metadades sobre obres publicades i traduïdes a l'alemany, àrab, xinés mandarí, francés, anglés, italià, japonés, portugués, rus i suec.
Coneixes la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO? Aglutina a 180 ciutats que treballen juntes cap a un objectiu comú: posicionar la creativitat i les indústries culturals en el centre del seu pla de desenvolupament local i cooperar activament a nivell internacional en la matèria. Les ciutats de Dénia (gastronomia) i Manises (artesania) són part d'aquesta xarxa des de 2015 i 2021 respectivament.
Com es gestionen els drets de propietat intel·lectual i, en concret, el copyright en projectes de col·laboració? Agència Executiva per al Consell Europeu d'Innovació i les Pimes (EISMEA), dependent de la Comissió Europea, organitza el seminari en línia “EU - Webinar: Copyright in collaborative projects”, que tindrà lloc dijous que ve 15 de juny de 2023 i està dirigit a petites i mitjanes empreses de tota Europa.
Contacte
Tens algun dubte o vols donar-te de baixa d'aquest newsletter?
Contacta amb el nostre equip!